مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
برای آبله مرغان چی خوبه را از این سایت دریافت کنید.
درمان آبله مرغان با چند روش ساده و خانگی
آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی و بسیار واگیردار است که در کودکان شیوع بیشتری دارد. در ادامه با درمان آبله مرغان و علائم آن آشنا میشوید.
درمان آبله مرغان با چند روش ساده و خانگی
درمان آبله مرغان با چند روش ساده و خانگی چگونه میتوان از ابتلا به بیماری آبله مرغان پیشگیری کرد؟
فاطمه فرشباف بهروزرسانی: مرداد 1401 ۹ دقیقه
بیماری ها
۱۳اشتراکگذاری
آبله مرغان یا آنطور که مصطلح است، ابله مرغون نوعی بیماری ویروسی و بسیار واگیردار است که در کودکان شیوع بیشتری دارد. علائم این بیماری شامل تب، سردرد و بثورات پوستی در هر نقطه از بدن است و ممکن است در ابتدا با علائم سرماخوردگی همراه باشد. با ما همراه باشید تا در ادامهی این مقاله دربارهی روشهای درمان آبله مرغان و پیشگیری از آن بیشتر بدانید.
راهنمای مطالعه نمایش
آبله مرغان ویروسی است که اغلب کودکان را مبتلا میکند. خارش و جوشهای قرمزی که در سراسر بدن ظاهر میشود از علائم این بیماری است. ابتلا به ابله مرغان بیش از یکبار در طول زندگی بسیار نادر است. این بیماری در گذشته در میان کودکان بسیار شایع بود اما از اواسط دههی ۹۰ میلادی، زمانی که واکسن آبله مرغان کشف شد، موارد ابتلا به این بیماری بسیار کاهش یافت.
علائم آبله مرغان چیست؟
بثورات پوستی خارشدار شایعترین علامت آبله مرغان است؛ با این حال ویروس عامل بیماری چند روز قبل از ظهور جوشها وارد بدن میشود و احتمالا ابتدا علائم دیگری را تجربه میکنید، ازجمله:
تب؛ سردرد؛ و بی اشتهایی.
حدود دو روز بعد از مشاهدهی این علائم، جوشها در سراسر بدن ظاهر میشود. دانهها یا جوشهای آبله مرغان از شروع گسترش تا بهبودی سه مرحله را طی میکنند. این مراحل به ترتیب زیر است:
گسترش برجستگیهای قرمز یا صورتیرنگ در سراسر بدن؛
تاولهایی که مایع درون آنها خارج میشود؛
خشک شدن و التیام یافتن جوشها.
بثورات پوستی که در سطح بدن ایجاد شدهاند این سه مرحله را بهطور همزمان پشت سر نمیگذارند و در طول دورهی بیماری جوشهای تازه ظاهر خواهد شد. تا زمانی که جوشهای روی بدن خشک نشده و التیام نیافتهاند، بیماری میتواند به دیگران سرایت کند.
علائم آبله مرغان در کودکان چیست؟
آبله مرغان بیماری شایع کودکان است. علائم آبله مرغان در بزرگسالی و خردسالی تفاوت چندانی ندارد اما در بزرگسالان ممکن است علائم شدیدتر باشد.
عامل بیماری آبله مرغان چیست؟
ویروس «واریسلا زوستر» عامل بیماری آبله مرغان است. در اغلب موارد این ویروس از طریق تماس با فرد مبتلا انتقال مییابد. این بیماری چند روز قبل از ظهور جوشها به فرد سرایت میکند و تا زمانی که تمامی جوشها بهبود نیابند، بهشدت مسری است. این ویروس از راههای زیر انتشار مییابد:
بزاق دهان؛ سرفه؛ عطسه؛ تماس با جوش.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به آبله مرغان هستند؟
خطر ابتلا به این بیماری تحت شرایط زیر افزایش مییابد:
کسانی که تاکنون به این بیماری مبتلا نشدهاند؛
تماس فیزیکی با فرد مبتلا؛
سن کمتر از ۱۲ سال؛
بزرگسالانی که با کودکان زندگی میکنند یا با آنها وقت میگذرانند؛ و
هنگامی که سیستم دفاعی بدن به علت بیماری یا مصرف دارو دچار نقص شده باشد.
هر زمان متوجه شدید جوشهایی که با خارش همراه است در سطح بدنتان گسترش مییابد، حتما به پزشک مراجعه کنید؛ مخصوصا اگر با علائم سرماخوردگی یا تب همراه باشد. با این علائم احتمال دارد دچار انواع ویروسها یا عفونت شده باشید. اگر زنی در دوران بارداری به ابله مرغان مبتلا شود، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند.
کسانی که قبلا به این بیماری مبتلا شدهاند، افرادی که واکسیناسیون انجام دادهاند و نوزادانی که ایمنی از طریق مادر به آنها منتقل شده است (ایمنی حدود ۳ ماه بعد از تولد ایجاد میشود) کمتر در معرض خطر ابتلا به آبله مرغان هستند.
حتما بخوانید: علائم بیماری هموفیلی، دلایل و روشهای درمان آن
روش تشخیص آبله مرغان چیست؟
تشخیص بیماری آبله مرغان در بیشتر موارد از طریق معاینهی فیزیکی جوشها و تاولها انجام میگیرد. در صورت تردید درباره تشخیص بیماری با این روش، با آزمایش بافت سطح جوشها یا مایع زیر آنها بیماری تشخیص داده میشود.
عوارض احتمالی آبله مرغان چیست؟
اگر چنین عوارضی را مشاهده کردید حتما به پزشک خود اطلاع بدهید:
جوشی که به چشمها نیز گسترش بیابد؛
بثوراتی که ملتهب و گرم باشد (نشانهای از عفونت باکتریایی است)؛
تاولهایی که با سرگیجه و تنگی نفس همراه است.
این عوارض اغلب در نوزادان، افراد مسن، زنان باردار، مبتلایان به بیماریها و اختلالات جدی و بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، مشاهده میشود. این گروه که بیماران پرخطر هستند، ممکن است دچار عفونت پوست و ریهها، ورم مفاصل یا آماس زودگذر غشای مفصلی شوند.
زنانی که در دوران بارداری به این ویروس مبتلا میشوند ممکن است نوزادانی با رشد و وزن کم، سر کوچکتر از حد طبیعی، دارای مشکلات بینایی و معلولیت ذهنی به دنیا بیاورند.
حتما بخوانید: بیماری اوتیسم چیست؟ علائم، عوامل، راههای درمان آن
روش درمان آبله مرغان چیست؟
@[emailprotected]#=img=#
اگر به دنبال درمان سریع ابله مرغان هستید، بدانید چنین درمانی وجود ندارد. ویروس آبله مرغان حدود ۱۰ الی ۲۱ روز در بدن بیمار میماند. شدیدترین علائم این بیماری معمولا حدود ۲ هفته به طول میانجامد. کودک مبتلا به ابله مرغان در طول دروهی بیماری نباید به مدرسه یا مهدکودک برود. بزرگسالان نیز در صورت ابتلا بهتر است در خانه بمانند. بیماری ممکن است بدون نشانه یا با نشانههای خفیف باشد اما مدت زمان خوب شدن آبله مرغان بین ۱۰ روز تا ۳ هفته متغیر است.
برای تسکین خارش پوست علاوه بر استفاده از آنتیهیستامینها یا پمادهای موضعی، میتوانید این کارها را نیز انجام بدهید:
حمام کردن با آب ولرم؛
استفاده از لوسیونهای بدون بو؛
پوشیدن لباسهای نازک و نرم.
برای دیدن کل مطلب کلیک کنید
منبع مطلب : www.chetor.com
آبله مرغان و راه رهایی از خارش تاول های ناشی از آن
بارزترین علامت آبله مرغان بثورات پوستی، جوش و تاول های آبدار است که با خارش همراه هستند. برای تسکین خارش از روش های متفاوتی استفاده کنید.
آبله مرغان و راه رهایی از خارش تاول های ناشی از آن
مجله دکتردکتر > کودکان و اطفال > آبله مرغان و راه رهایی از خارش تاول های ناشی از آن
۲۲ آذر ۱۴۰۰ نویسنده: فائزه رجایی
آبله مرغان از جمله بیماری هایی است که طی یک واکسیناسیون عمومی و سراسری در ایران تبدیل به یک بیماری نادر شد. آبله مرغان در گذشته جان بسیاری از انسان ها را می گرفت و یا آنها را با خطرات جدی مانند کوری چشم ها روبرو می کرد اما امروز و به لطف علم و تزریق واکسن، این بیماری به یک عارضه قابل کنترل تبدیل شده است. با دکتردکتر در این مقاله همراه باشید تا به بررسی بیماری آبله مرغان و واکسن های مربوط به آن بپردازیم.
آبله مرغان چیست؟
آبله مرغان یک عفونت بسیار مسری دوران کودکی است که توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود. این عارضه باعث ایجاد بثورات بسیار خارش دار و تاول های پوستی و تب می شود و عمدتاً بر کودکان تأثیر می گذارد، اما بزرگسالان نیز می توانند به آن مبتلا شوند. ویروس آبله مرغان یک ویروس تنفسی است و از طریق هوا منتقل می شود، بدین جهت زمانی که فرد مبتلا عطسه یا سرفه می کند، ویروس به راحتی به اطرافیان منتقل می شود. این بیماری تا دهه 50 شمسی در ایران بسیار رایج بود و کمتر کسی وجود داشت که به آن مبتلا نشود. اما از زمان تزریق واکسن، تعداد مبتلایان به طرز قابل توجهی کاهش یافت و همچنین عوارض آن به شدت تقلیل یافتند.
علائم بیماری آبله مرغان
علائم این بیماری معمولا 10 تا 21 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس به صورت ناخوشی عمومی ظاهر می شوند و با موارد زیر ادامه پیدا می کنند.
بدن درد تب احساس خستگی شدید تحریک پذیری بالا کاهش اشتها سردرد بثورات پوستی
بثورات پوستی ناشی از آبله مرغان
در مرحله اول بیماری و بروز بثورات پوستی ناشی از آن، برآمدگی های خارش دار، برجسته، صورتی یا قرمز در نواحی مانند شکم، صورت، دست ها و پاها ایجاد می شوند که پزشکان به آنها “پاپول” می گویند. 250 تا 500 عدد از آنها می توانند در سراسر بدن بیمار ظاهر شوند و در موارد شدید، حتی می توانند در دهان، چشم ها، مقعد یا اندام تناسلی نیز بروز نمایند. در طی چند روز آینده، این برجستگیها به تاولهای کوچک پر از مایع به نام «وزیکول» تبدیل میشوند.
در نهایت، مایع داخل این تاول ها به بیرون نشت کرده و تاول ها تبدیل به پوسته می شوند. این روند ممکن است چندین بار تکرار شود و تا بهبودی کامل ادامه داشته باشد. در بیشتر موارد، بثورات پوستی آبله مرغان خود به خود از بین می روند و در روند بهبودی باید بیشتر مراقب تب باشیم.
دوره گذار بیماری آبله مرغان معمولا بین 5 تا 10 روز است اما ممکن است بثورات خارش دار ناشی از ویروس تا مدتی بعد روی پوست باقی بمانند و خارش آنها آزاردهنده باشد. اما در برخی موارد، بثورات تا مرحله حادی پیش می روند که در این صورت باید به پزشک مراجعه نمود. بثورات حاد با علائم زیر همراه هستند:
گسترش بثورات به یک یا هردو چشم
بثورات بسیار قرمز، گرم یا حساس می شوند که در این صورت باید عفونت باکتریایی پوست مورد بررسی قرار گیرد.
سرگیجه تنگی نفس استفراغ گرفتگی گردن
عدم توانایی در کنترل عضلات و لمس شدن بدن
تب بیش از 39 درجه کم آبی بدن
در هنگام ابتلا به آبله مرغان و خارش آبله ها چه کنیم؟
برای کاهش بدن درد، تب و سردرد از استامینوفن استفاده نمایید.
از مصرف داروهای مسکن ضد التهابی مانند ایبوپروفن خودداری کنید. زیرا می توانند منجر به تشدید علائم و بثورات شوند.
سعی کنید تا حد امکان از خاراندن بثورات خودداری نمایید. زیرا خاراندن آنها می تواند پوست را در معرض عفونت باکتریایی قرار دهد و زخم های عمیق تر و پیشرفته تری به وجود آورد.
برای برطرف نمودن خارش بثورات پوستی، سعی کنید به آنها ضربه بزنید.
استحمام با آب خنک نیز می تواند خارش آبله ها را تا حد زیادی برطرف نماید.
لباس های گشاد و نخی بپوشید تا راه تنفس برای پوست باز باشد.
برای تسکین خارش ها و خشکی پوست از لوسیون های بدن که فاقد پارابن و وازلین هستند استفاده کنید.
برای کاهش علائم آبله مرغان می توانید از آنتی هیستامین ها استفاده کنید.
تا حد امکان در رختخواب بمانید و استراحت کنید.
گرما و عرق باعث تشدید خارش بثورات پوستی می شود. برای آرام کردن پوست خود از یک پارچه تمیز و خنک و مرطوب روی نواحی با خارش شدید استفاده کنید.
مایعات زیاد بنوشید تا بدن شما هیدراته باقی بماند و توانایی مقابله با ویروس را داشته باشد.
از نوشیدنی ها شیرین و گازدار حذر کنید و به جای آنها آب بنوشید.
آگر آبله ها در دهان ظاهر شده اند، بستنی ها می توانند تسکین دهنده های خوبی باشند.
از خوردن غذاهای سفت، تند یا نمکی که باعث ایجاد درد و آزردگی در دهان می شوند، خودداری کنید.
برای جلوگیری از وسوسه خاراندن در شب یا هنگام خواب، دستکش و جوراب بپوشید و ناخن ها را کوتاه کنید.
برای تسکین خارش ها حمام جوش شیرین بگیرید. برای این منظور یک فنجان جوش شیرین را به یک حمام کم عمق و ولرم اضافه کنید و 15 تا 20 دقیقه در آن دراز بکشید. این کار را تا 3 بار در روز می توانید انجام دهید.
واکسن آبله مرغان
بهترین راه برای جلوگیری از انتشار ویروس، تزریق واکسن واریسلا یا آبله مرغان است. دریافت واکسن آبلهمرغان در برنامه واکسیناسیون کودکان در ایران وجود ندارد، ولی از آنجا که بیشتر کودکان تا ۱۰ سالگی آبلهمرغان نمیگیرند و ابتلا به این بیماری در بزرگسالی ممکن است خطرات بیشتری به همراه داشته باشد، لازم است در مورد دریافت این واکسن به شکل خصوصی با پزشک متخصص کودکان مشورت نمایید. در صورت تایید پزشک می توانید واکسن آبله مرغان را در دو نوبت، اولی در 12 تا 15 ماهگی و دومی در 4-6 سالگی تزریق شود. اما برای افراد بالای 13 سال که واکسینه نشده اند، دو نوبت واکسن به فاصله 28 روز تجویز می شود.
دریافت نوبت اینترنتی از متخصص عفونی
دریافت نوبت اینترنتی از متخصص کودکان
عوارض بیماری آبله مرغان
بزرگسالان بیش از کودکان در معرض خطر ابتلا به عوارض آبله مرغان هستند. افرادی که به دلایل مختلف از جمله ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز، سرطان یا بیماری های خودایمنی دیگر، سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در معرض خطر بالایی هستند و عوارض آبله مرغان برای آنها می تواند جبران ناپذیر باشد.
برای دیدن کل مطلب کلیک کنید
منبع مطلب : drdr.ir