مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
داستان علفزار واقعی است را از این سایت دریافت کنید.
داستان «علفزار» برگرفته از چند پرونده واقعی است/ بازیگری که ۲۵ کیلو وزن کم کرد!
کارگردان فیلم سینمایی «علفزار» گفت که این فیلم بر اساس چند پرونده واقعی ساخته شده و برای نزدیک شدن به واقعیت، چند جلسه با پژمان جمشیدی و سارا بهرامی در دادگاه حضور یافته است.
هنر و رسانه / سینما و تئاتر ۱۵:۵۰ ۱۴۰۰-۱۱-۱۲ ۰ ۰
داستان «علفزار» برگرفته از چند پرونده واقعی است/ بازیگری که ۲۵ کیلو وزن کم کرد!
کارگردان فیلم سینمایی «علفزار» گفت که این فیلم بر اساس چند پرونده واقعی ساخته شده و برای نزدیک شدن به واقعیت، چند جلسه با پژمان جمشیدی و سارا بهرامی در دادگاه حضور یافته است.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، نشست رسانهای فیلم سینمایی «علفزار» با حضور عوامل فیلم، عصر امروز (سهشنبه ۱۲ بهمن) در سالن اصلی مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد.
بهرام رادان تهیهکننده فیلم در ابتدای این نشست گفت: از عوامل فنی فیلم. نظیر فیلمبردار و طراح صحنه خواهش کردیم که به دلیل محدودیت فقط بازیگران در نشست حضور یابند.
وی درباره برنامههایش برای تهیهکنندگی در سینما گفت: در رشته مدیریت تحصیل کردهام و به کار تهیهکنندگی علاقهمند هستم و از سال ۹۱ کارت تهیهکنندگی گرفتهام. بازگشت سرمایه برای من که بخش خصوصی هستم در سینمای ایران چندان مطمئن نیست و باید دید در ادامه چه میشود.
رادان درباره حاشیههای حقوقی فیلم و احتمال توقیف آن گفت: تعامل خوبی با قوه قضائیه داشتیم و دوستان در سازمان سینمایی همراهی خوبی داشتند. این سعه صدر و شجاعت همه دوستان که باعث شدند فیلم را روی پرده ببینید، ستودنی است و امیدوارم فیلمهای اینچنین که در پیشگیری جرم مهم است، در اکران با مشکل مواجه نشوند. فیلم میگوید حقیقت بر مصلحت ارجح است.
تهیهکننده «علفزار» درباره نامگذاری آن گفت: ترجیح میدهم خود مخاطب پیرامون آن فکر کند.
* داستان «علفزار» برگرفته از چند پرونده واقعی است
کاظم دانشی کارگردان «علفزار» هم در ابتدای سخنان خود یادی از علی انصاریان و مهرداد میناوند کرد و گفت اگر بودند، امروز شاهد درخشش رفیقشان پژمان جمشیدی بودند. وی سپس درباره اکران فیلم گفت: حضور علفزار در جشنواره شهامت میطلبید و خداراشکر به تعامل با دوستان سازمان سینمایی رسیدیم که فیلم را امروز روی پرده ببینیم.
دانشی پیرامون اقتباس فیلم از یک پرونده حقیقی گفت: تحقیقات مشابهی داشتم و فیلم ترکیبی از چند پرونده است و سعی کردم اشتراکات آنها را پیدا کنم. آقای زرنگار مشاور فیلمنامه بودند و در بازنویسی کمک کردند.
کارگردان «علفزار» پیرامون فیلمنامه خود گفت: لحظاتی نیاز بود که مخاطب کمی فکر کند و نفس بکشد تا به جریان بعدی ورود کنیم.
دانشی تاکید کرد که خانوادهاش چادری هستند و اگر مادر متجاوزان چادر به سر دارد، خدای ناکرده توهین به ساحت چادر نیست.
* بازیگری که ۲۵ کیلو وزن کم کرد!
سارا بهرامی پیرامون ایفای نقش یک زن قربانی تجاوز گفت: این شانس را داشتیم که در جلسات بازپرسی شرکت کنیم و با جریانی که رخ میدهد از نزدیک آشنا شویم اما با خانمهایی که با چنین مشکلی مواجه شدند، صحبتی نداشتم.
وی افزود: برای بازی کردن در نقش «سارا» دلایل شخصی دارم، البته ربطی به تجاوز ندارد، لطفا قصه نسازید!
بهرامی گفت: نقش معتاد، خلافکار و قاتل و کمدی بازی کردهام و اگر نگاهی تکراری با نقشهای من دارید، خیلی متأسفم.
مائده طهماسبی از بازیگران فیلم ضمن ابراز خرسندی از ایفای نقش در این فیلم گفت: وقتی فیلمنامه را خواندم و با کارگردان صحبت کردم، برایم تکاندهنده بود و تصور اینکه یک مادر، ۴ بچه متجاوز محکوم به اعدام داشته باشد، تا مدتی نمیدانستم چه تصوری باید داشته باشم.
پژمان جمشیدی هم درباره نقش خود گفت:
یکی دو بار دادگاه با آقای دانشی و خانم بهرامی دادگاه رفتم تا فضا را از نزدیک ببینم و بتوانم به نقشم نزدیک شوم.
وی درباره جشنواره فیلم فجر گفت: قبل از اینکه بازیگر بشوم هم جشنواره برایم خیلی مهم بود و هنوز هم برایم جذابیت دارد و در حد جام جهانی برایم مهم است.
صدف اسپهبدی از بازیگران فیلم گفت: قبلا چند کار کوتاه با آقای دانشی کار کرده بودم و ۸ ماه شبی ۱۰ کیلومتر دویدم تا ۲۵ کیلو وزن کم کنم و بتوانم نقش معتاد را بازی کنم. نقش «فریبا» سخت و بینظیری برای من به عنوان تجربه نخست بود.
متین حیدری نیا هم گفت که ۸ ماه درگیر این فیلم بوده و کابوس اعدام میدیده است.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
سینما
جشنواره فیلم فجر
فیلم علفزار پژمان جمشیدی بهرام رادان کاظم دانشی
اخبار مرتبط
نصیریان: تئاتر محل جراحی روان انسانهاست
۱۳:۴۳ ۱۴۰۰-۱۱-۱۲
برای دیدن کل مطلب کلیک کنید
منبع مطلب : www.farsnews.ir
روایت ملتهب علفزار از حادثه واقعی دهه ۹۰
به بهانه اکران فیلم سینمایی «علفزار» اولین ساخته بلند کاظم دانشی که روایتی ملتهب از ماجرای پروندهتجاوز گروهی دهه ۹۰ را به تصویر کشیده است مروری کردهایم بر برخی آثار سینمایی که پروندههای واقعی حوادث را دستمایه ساخت فیلم کرده اند.
همشهری آنلاین - وجیهه امیرخانی:فیلم سینمایی «علفزار» اولین ساخته بلند کاظم دانشی به تهیه کنندگی بهرام رادان که این روزها مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفته و به یکی از پروفروشهای تابستان ۱۴۰۱ تبدیل شده روایتی سینمایی از سوژه خبری داغ حوادث سال ۱۳۹۰ و ماجرای تعرض گروهی در خمینی شهر اصفهان بوده که تکانههای شدیدی را به فضای اجتماعی آن سالها وارد کرد و رسانهها به شکل گستردهای به آن پرداختند.
با توجه به اینکه حوادث و اتفاقاتی تلخ از این جنس در همه ابعاد میتواند نبض احساسات عموم مردم جامعه را در دست گیرد و او را با خود همراه کند در این گزارش مروری کردهایم بر برخی فیلمها در سینمای ایران که سازندگان آن سوژه های خود را از دل پروندههای جنایی، امنیتی و سیاسی پیدا کرده اند. آنچه مشخص است در این مجال کوتاه تنها فرصت پرداختن به تعداد اندکی از مهم ترین آثار سینمایی موجود بوده است.
شب های تهران (۱۳۷۹)
«شب های تهران» یکی از پرفروش ترین آثار سینمایی است که در مدت زمان کوتاهی پس از وقوع قتل های دنباله دار و خبرساز قاتلی موسوم به خفاش شب ساخته شد. در نیمه های دهه ۷۰ قاتلی میانسال ملقب به خفاش شب از جنایت هولناکی در رابطه با زنان و دخترانی تهران و حومه پرده برداشت و جامعه آن روزها را به شدت تحت تاثیر التهاب خبری قرار داد. این فیلم به کارگردانی داریوش فرهنگ و حضور میترا حجار، شقایق فراهانی و فرهاد آئیش با تصویری کردن داستانی در دل حادثه هولناک آن سال ها فروش قابل توجهی را در گیشه به دست آورد.
در این فیلم دو دختر دانشجو (شیرین و مینا) در حال تحقیق بر روی قتلهای زنجیرهای قاتلی شبیه خفاش شب هستند که دختران و زنان جوان چشم آبی را شکار میکند و به قتل میرساند. تلاش این دو دانشحو سبب تهدید آنها از سوی قاتل می شود و...پیکان سفید و شکار شبانه زنان از عناصر نمادینی است که خاطره خفاش شب را در ذهن مخاطبان تداعی می کرد.
ارتفاع پست (۱۳۷۹)
«ارتفاع پست» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و نویسندگی اصغر فرهادی و حضور بازیگرانی نظیر حمید فرخنژاد، لیلا حاتمی، گوهر خیراندیش، امیر آقایی یکی دیگر از ماندگارترین آثار سینمایی درباره پرونده امنیتی واقعی است. ماجرای ربودن هواپیما در ۲۳ آذر ۱۳۷۹ در مسیر اهواز به بندرعباس که توسط خالد حردانی و تعدادی از اقوام او رخ داد دستمایه فیلمنامه ای به قلم اصغر فرهادی و کارگردانی حاتمیکیا در همان سال پایانی دهه ۷۰ شد.
اگرچه این هواپیماربایی به سرانجام نرسید و همه عوامل آن پس از درگیری با گارد پرواز دستگیر شده و متهمان به اعدام و حبس ابد محکوم شدند اما توانست فیلمی را در تاریخ سینمای ایران ماندگار کندکه به اعتقاد برخی منتقدان آخرین اثر قابل توجه و بررسی ابراهیم حاتمی کیا در قیاس با آثار سال های اخیر اوست. روایتی بدون اغراق و درشت گویی و اتکای صرف به شعارهای ایدئولوژیک که یک حادثه امنیتی ملتهب را از دریچه چشم خانواده پرجمعیت جنوبی روایت می کند. در ارتفاع پست زندگی مرد جوانی به نام قاسم روایت می شود که به امید پیدا کردن کار برای خانواده و دوستانش در یک شرکت صنعتی بندرعباس آنها را سوار هواپیما می کند اما...
این فیلم با حضور در بخش سودای سیمرغ بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر علاوه بر نامزدی در بخش بازیگری نقش اول مرد(حمید فرخنژاد) و بهترین بازیگر نقش مکمل زن (گوهر خیراندیش) سیمرغ بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را به دست آورد. همچنین با جلب نظر مخاطبان و منتقدان، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را هم از آن خود کرد.
چ (۱۳۹۲)
«چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و حضور چهرههایی نظیر فریبرز عربنیا، بابک حمیدیان، سعید راد و مریلا زارعی، داستان دو روز از زندگی شهید مصطفی چمران را در نبرد پاوه روایت میکند. «چ» در حقیقت درباره روزگاری است که جنگ در کردستان بالا گرفته و شهید چمران برای فرماندهی عملیات و پایان دادن به غائلههای پاوه وارد این شهر میشود و با ماجراهایی روبرو می شود.
این فیلم اگرچه در سینمای نمادین و شعاری حاتمیکیا با بخش هایی از زندگی شهید چمران فاصله گرفته اما به هر تقدیر به عنوان فیلمی برگرفته از ماجرایی واقعی در دل تاریخ معاصر ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در سال ۱۳۹۶ توانست ۶ سیمرغ بلورین از سی و دومین جشنواره فیلم فجر را برای تیم سازندگان خود به ارمغان آورد.
جالب توجه اینکه ابراهیم حاتمی کیا از این فیلم به عنوان آخرین حرف خود نام برد در حالی که همچنان فیلم های دیگری را روانه جشنواره فیلم فجر و اکران عمومی کرده است.
ایستاده در غبار (۱۳۹۴)
«ایستاده در غبار» اولین ساخته محمد حسین مهدویان با نقش آفرینی هادی حجازی فر یکی دیگر از آثاری است که براساس برش هایی واقعی از زندگی حاج احمد متوسلیان ساخته شده است. احمد متوسلیان که فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسولالله را در سال های آغازین جنگ تحمیلی برعهده داشت در سال ۱۳۶۱ در کنار دیگر همرزمانش در مسیر طرابلس به بیروت به دست نیروهای حزب فالانژ لبنان به اسارت درآمد.
بخشی از این فیلم روایت هایی از خانواده، رفقا و همرزمان حاج احمد متوسلیان را درباره او بازگو میکند و بخشی دیگر صدای واقعی و مستند او در سخنرانیها با بازی تحسین برانگیز هادی حجازیفر در نقش حاج احمد است. ایستاده در غبار که به عنوان اثری مستند-درام برای حضور در بخش نگاه نو سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر انتخاب شد توانست نگاه مخاطبان و منتقدان سینما را به ظهور یکی از استعداد جوان دهه ۹۰ جلب کند. مهدویان با این فیلم سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر ۱۳۹۴ را از آن خود کرد.
برای دیدن کل مطلب کلیک کنید
منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir